Skip to content

Upėtakio sriuba

Upėtakio sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši upėtakio sriuba yra gardi, malonaus ir švelnaus skonio. Nors mes dažniausiai gaminame sriubas su lašiša, bet sriuba su upėtakiu irgi bus ne ką prastesnė. Sriubą gaminome su saldžiosiomis bulvėmis, ryžiais, konservuotais kukurūzais bei kitomis daržovėmis. Naudojome neriebią grietinėlę, bet tiks ir riebi.

Upėtakis kaip ir lašiša išverda labai greitai, tad jo gabaliukus į sriubą reikėtų dėti į pačią virimo pabaigą.

Upėtakio sriuba

Kaip pagaminti šią upėtakio sriubą?

Nulupkite odą nuo upėtakio filė, supjaustykite vidutinio stambumo gabaliukais. Visas daržoves smulkiai supjaustykite.

Puode įkaitinkite aliejų, pakepinkite morką, salierą, porą (svarbu nesudeginti poro), kol jie truputį suminkštės. Į puodą supilkite sultinį, sudėkite ryžius, viską užkaiskite. Tada sumažinkite kaitrą ir virkite apie 7 minutes. Sudėkite bulves ir virkite dar apie 7 minutes.

Sudėkite žuvį, kukurūzus, supilkite grietinėlę ir viską pavirkite keletą minučių. Įdėkite krapų, įberkite druskos, pipirų pagal skonį. Leiskite sriubai pastovėti apie 10 min.

Kitos sriubos su žuvimi:

Ingredientai upėtakio sriubos
Sriuba su upėtakiu ir daržovėmis
Kreminė žuvies sriuba
Žuvienė su upėtakiu
Sriuba su upėtakiu ir daržovėmis
Paprasta žuvies sriuba

Upėtakio sriuba

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 269 kcal, angliavandenių 21,7 g, riebalų 9,9 g, baltymų 22,6 g
  • Paruošimo laikas: 25 min.

Ingredientai:

  • 400 g upėtakio filė
  • 2 (2 st.) nedidelių saldžiųjų bulvių, supjaustytų nedideliais kubeliais
  • 1 morkos, smulkiai supjaustytos
  • 1/2 poro šviesiosios dalies, supjaustytos pusžiedžiais
  • 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
  • 3 valg. š. plikytų ryžių
  • 4 valg. š. konservuotų kukurūzų
  • 1 l žuvies sultinio
  • 100 ml neriebios grietinėlės
  • saujelės šviežių krapų, susmulkintų
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • šlakelio aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Nuo upėtakio filė nulupkite odą, supjaustykite vidutinio stambumo gabaliukais.
  2. Puode įkaitinkite aliejų ant vidutinės kaitros, sudėkite morką, salierą ir porą. Pakepinkite apie 4 min. ar kol daržovės suminkštės.
  3. Į puodą supilkite sultinį, sudėkite ryžius, viską užkaiskite. Tada sumažinkite kaitrą ir virkite apie 7 minutes. Sudėkite bulves ir virkite dar apie 7 minutes.
  4. Sudėkite žuvį, kukurūzus, supilkite grietinėlę ir viską pavirkite keletą minučių. Įdėkite krapų, įberkite druskos, pipirų pagal skonį. Leiskite sriubai pastovėti apie 10 min.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus