Daržovių sriuba vaikams – maistinga, su daug vitaminų ir mineralų, kurių reikia jūsų mažyliui, jos skonis irgi puikus, patiks ir suaugusiems. Sriubą yra pusiau trinta, tiršta. Gaminau ją su įvairiomis daržovėmis, grietinėle, grikiais, patiekdama užbėriau truputį sūrio. Rekomenduojų ją vaikučiams nuo 1 metų. Jeigu gaminsite jausnesniems, nedėkite druskos, lauro lapų, juodųjų pipirų, taip pat galite naudoti mažiau daržovių.
Šią daržovių sriubą galite gaminti su pačiomis įvairiausiomis daržovėmis, tik virkite jas pagal jų virimo trukmę. Vietoj grikių galite naudoti išmirkytas perlines kruopas, ryžius, avižas, bolivines balandas ir pan.
Kaip pagaminti daržovių sriubą vaikams?
Smulkiai supjaustykite visas daržoves. Puode užkaiskite vandenį ar sultinį. Sudėkite svogūną, morką, salierą, šparagines pupeles, grikius, lauro lapą, pipirus ir virkite ant nedidelės kaitros apie 10 min.
Sudėkite bulves, cukiniją, papriką, žirnelius ir dar virkite apie 10 min. Į virimo pabaigą suberkite krapus, petražoles, druską. Pusę sriubos perpilkite į indą ir sutrinkite iki tyrės. Ją supilkite atgal į puodą, įpilkite grietinėlės ir dar minutę pakaitinkite.
Kitos daržovių sriubos:
Daržovių sriuba vaikams su grikiais
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 89 kcal, angliavandenių 12,3 g, riebalų 3,8 g, baltymų 2,2 g
- Paruošimo laikas: 30 min.
Jums reikės:
- morkos
- saliero koto
- 1/4 svogūno
- bulvės
- 1/4 jaunos cukinijos
- 1/4 saldžiosios paprikos
- 3 valg. š. šaldytų šparaginių pupelių
- 1 valg. š. šaldytų žirnelių
- 2 valg. š. grikių
- 800 vandens ar daržovių sultinio
- 3 valg. š. grietinėlės
- saujelės krapų, petražolių, saliero lapų (ar kitų mėgstamų prieskoninių žolelių)
- lauro lapo
- keletos juodųjų pipirų, druskos
- patiekimui: tarkuoto fermentinio sūrio
Gaminimas:
- Smulkiai supjaustykite visas daržoves. Puode užkaiskite vandenį ar sultinį. Sudėkite svogūną, morką, salierą, šparagines pupeles, grikius, lauro lapą, pipirus ir virkite ant nedidelės kaitros apie 10 min.
- Sudėkite bulves, cukiniją, papriką, žirnelius ir dar virkite apie 10 min. Į virimo pabaigą suberkite krapus, petražoles, druską. Išimkite pipirus, lauro lapą.
- Pusę sriubos perpilkite į indą ir sutrinkite iki tyrės. Ją supilkite atgal į puodą, įpilkite grietinėlės ir dar minutę pakaitinkite.