Čili troškinys – patiekalas, kurio nereikia pristatinėti, nes turbūt esate visi jo ragavę ar bandę gaminti namie. Šio troškinio gaminimas yra išties nesudėtingas, neužima daug laiko, o skonis puikus. Mes šį troškinį gaminome kartu su kiaulienos šonine – ji pridavė papildomą skonį, patiekalas buvo dar gardesnis nei visada.
Šį troškinį patiekite su grietine, tarkuotu čederio sūriu. Taip pat galima patiekti su virtais ryžiais ar šviesia duona.
Kaip pagaminti šį čili troškinį?
Sausame puode pakepinkite kiaulienos šoninės gabaliukus, išimkite juos iš puodo. Jo neišvalykite, sudėkite svogūną ir pakepinkite keletą minučių, tada sudėkite česnaką ir jį trumpai pakepinkite. Sudėkite mėsą ir kepkite, kol ji nebebus raudona. Suberkite prieskonius, druską, pomidorų pastą, viską išmaišykite.
Supilkite sultinį, pomidorus, užkaiskite iki virimo, tada sumažinkite kaitrą ir troškinkite apie 20 min. Sudėkite pupeles, šoninę ir troškinkite dar 5 min. Į pabaigą suberkite kukurūzus, petražoles ar kalendrą. Jeigu reikia, įberkite prieskonių. Patiekite su grietine, čederio sūriu ir šviesia duona.
Kiti čili troškinio ar sriubos receptai:
Čili troškinys
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 441 kcal, angliavandenių 25,6 g, riebalų 19,8 g, baltymų 34,9 g
- Paruošimo laikas: 35 min.
Jums reikės:
- 400 g maltos jautienos
- 50 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės, smulkiai supjaustytos
- 1 (400 g) skardinės konservuotų smulkintų pomidorų
- 1 (400 ml) skardinės konservuotų pupelių (raudonų, juodų ar pinto)
- 300 ml jautienos sultinio
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1/3 st. konservuotų kukurūzų
- 2 skiltelių česnako, sugrūstų
- 2 valg. š. pomidorų pastos
- 1 arbat. š. raudonosios paprikos miltelių
- 1 arbat. š. kumino
- 1/2 arbat. š. raudonėlio
- 1/2 arbat. š. aitriosios paprikos miltelių
- saujelės kalendrų ar petražolių
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Patiekimui:
- čederio sūrio, grietinės
Gaminimas:
- Į sausą puodą sudėkite kiaulienos šoninę ir ją pakepinkite, kol lengvai apskrus. Išimkite iš keptuvės.
- Riebalų iš keptuvės neišvalykite, sudėkite svogūną ir jį pakepinkite keletą minučių. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 30 s. Sudėkite mėsą, kepkite, kol ji nebebus raudona. Suberkite prieskonius, druską, pomidorų pastą, išmaišykite.
- Supilkite sultinį, pomidorus, užkaiskite iki virimo, tada sumažinkite kaitrą ir troškinkite apie 20 min.
- Sudėkite pupeles, šoninę ir troškinkite dar 5 min. Į pabaigą suberkite kukurūzus, petražoles ar kalendrą. Jeigu reikia, įberkite prieskonių. Patiekite su grietine ir čederio sūriu.