Šis cukinijų troškinys su vištiena yra greitai pagaminamas, gardus ir sveikas. Nors dažniausiai troškiniai siejasi su gana ilgu gaminimu, bet ruošdami šį troškinį virtuvėje ilgai neužtruksite. Taip pat jis tiks tiems, kurie nori sveikesnio patiekalo su daug daržovių, mažiau mėsos, riebalų.
Troškinį gaminome su vištienos šlaunelių mėsa. Iškepusi ji visada būna minkšta ir sultinga. Grietinėlę rinkomės kokosų (taip pat tinka kokosų pienas), bet galima naudoti ir įprastą gretinėlę tiek riebią, tiek mažesnio riebumo.
Troškinį gardinome su itališkų prieskonių mišiniu, bet galima rinktis savo mėgiamus prieskonius. Patiekėme su ryžiais.
Kaip pagaminti šį troškinį su cukinijomis ir vištiena?
Nedideliais gabaliukais supjaustome vištienos šlaunelių mėsą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, užberiame druskos, juodųjų pipirų, saldžiosios paprikos, maltų česnakų granulių. Viską sumaišome ir vištieną paliekame marinuotis kambario temperatūroje apie 20 min.
Per tą laiką susipjaustome daržoves: cukiniją – nedideliais griežinėliais, svogūną – smulkiai, papriką – nedideliais gabaliukais, o morką sutarkuojame šiaudeliais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies. Sudedame vištieną ir apkepiname, kol ji bus lengvai apskrudusi, apie 5–6 minutes. Išimame iš keptuvės.
Tada vėl įkaitiname aliejų keptuvėje. Pakepiname svogūną, morką, papriką apie 5 min. ar kol daržovės suminkštės. Sudedame cukiniją, vištieną, supilame sultinį, grietinėlę. Viską užverdame, tada sumažiname ugnį iki mažos ir troškiname apie 5–6 minutes. Cukinija turėtų suminkštėti, bet dar išlaikyti savo formą.
Suberiame kukurūzus, krapus, petražoles, įberiame itališkų prieskonių mišinio, druskos, juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišome. Patiekiame su norimomis kruopomis.
Panašūs receptai:
Cukinijų troškinys su vištiena
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 173 kcal, angliavandenių 7,7 g, riebalų 6,8 g, baltymų 13,2 g
- Paruošimo laikas: 25 min.
Ingredientai:
- 2 mažų jaunų cukinijų, supjaustytų nedideliais griežinėliais
- 1 morkos, sutarkuotos šiaudeliais
- 1/2 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1/2 raudonosios paprikos, supjaustytos nedideliais gabaliukais
- 1/2 st. (60 g) konservuotų kukurūzų
- 250 g vištienos šlaunelių mėsos, supjaustytos nedideliais gabaliukais
- 250 ml sultinio
- 60 ml (1/3 st.) grietinėlės
- 1/2 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 1/2 arbat. š. maltų česnakų granulių
- saujelės petražolių, susmulkintų
- saujelės krapų, susmulkintų
- žiupsnelio itališkų prieskonių mišinio
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Vištienos šlaunelių mėsą apšlakstyti aliejumi, apibarstyti paprika, česnakų granulėmis, druska, pipirais. Palikti marinuotis kambario temperatūroje apie 20 min.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Sudėti vištieną ir pakepinti apie 5–6 min. ar kol bus truputį apskrudusi. Ją išimti iš keptuvės.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės ugnies. Pakepinti morką, svogūną ir papriką apie 5 min. ar kol daržovės suminkštės.
- Į keptuvę sudėti cukinijos gabaliukus, vištieną, supilti sultinį, grietinėlę. Viską užkaitinti, o tada sumažinti kaitrą iki nedidelės ir troškinti apie 5–6 min. ar kol cukinija suminkštės, bet dar išlaikys savo formą.
- Suberti kukurūzus, krapus, petražoles, įberti itališkų prieskonių mišinio, druskos, juodųjų pipirų. Patiekti su norimomis kruopomis.