Skip to content

Duonos sriuba su pomidorais „Pappa al pomodoro“

Duonos sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši duonos sriuba su pomidorais yra kilusi Toskanos. Ji gaminama iš šviežių, gerai prisirpusių pomidorų, svogūno, česnako, kietojo sūrio, baziliko, alyvuogių aliejaus, o svarbiausias ingredientas yra šviesi itališka duona. Ji turėtų būti apdžiūvusi, kieta.

Duonos sriuba turėtų būti tiršta, ji dažniausiai patiekiama karšta. Duona sriuboje turėtų būti minkšta. „Pappa al pomodoro“ yra nedaug ingredientų, bet jie turėtų būti ypač kokybiški, nes nuo to priklauso sriubos skonis. Norint sriubai suteikti papildomo skonio, duonos gabaliukus galima lengvai paskrudinti.

Duonos sriuba

Kaip pagaminti šią duonos sriubą su pomidorais?

Iš pradžių reikia pomidorus minutei pamerkti į verdantį vandenį, tada truputį atvėsinti ir nulupti jų odelę. Pomidorus smulkiai supjaustyti. Keptuvėje pakepinti supjaustytą svogūną, česnaką. Sudėti pomidorus, įberti druskos, juodųjų pipirų, saldžiosios paprikos, jeigu reikia – cukraus. Keletą minučių pakepinti.

Karštą sultinį supilti į keptuvę. Viską užvirti, o tada sumažinti iki mažos kaitros ir troškinti apie 15 minučių. Tuo metu nedideliais gabaliukais supjaustyti duoną. Ją sudėti į keptuvę ir viską troškinti apie 8 minutes. Suberti sūrį, susmulkintą baziliką. Viską išmaišyti. Patiekti karštą ir apibarstyti sūriu, apšlakstyti alyvuogių aliejumi.

Duonos sriuba

Duonos sriuba su pomidorais „Pappa al pomodoro“

Porcijų skaičius: 2

1 porcijos maistinė vertė: 306 kcal, angliavandenių 35,6 g, riebalų 13,7 g, baltymų 13,0 g

Paruošimo laikas: 30 min.

Ingredientai:

  • 500–600 g prisirpusių pomidorų
  • 100 g apdžiūvusios šviesios itališkos duonos
  • 1 nedidelio svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 2 skiltelių česnako, sugrūsto ar sutarkuoto
  • 40 g (1/2 st.) tarkuoto kietojo sūrio (parmezano, „Džiugo“ ar pan)
  • 500 ml vištienos sultinio
  • žiupsnelio saldžiosios paprikos
  • saujelės šviežių bazilikų, susmulkintų
  • žiupsnelio cukraus (nebūtinai)
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

  1. Pomidorus minutei pamerkti į verdantį vandenį. Išimti, truputį atvėsinti, nulupti jų odelę. Pomidorus smulkiai supjaustyti.
  2. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės ugnies. Sudėti svogonūs ir juos pakepinti 3–4 min. Tada suberti česnaką ir pakepinti 30 s. Galiausiai sudėti pomidorus, įberti paprikos, druskos, pipirų, cukraus. Pakepinti keletą minučių.
  3. Tuo metu užkaisti sultinį. Supilti į keptuvę. Viską užvirinti, tada sumažinti kaitrą iki mažos ir troškinti apie 15 min.
  4. Duoną supjaustyti nedideliais gabaliukais. Storesnę plutelę galima nupjauti. Taip pat duonos gabaliukus galima lengvai paskrudinti.
  5. Duoną sudėti į keptuvę. Troškinti dar apie 8 min. ar kol duona bus minkšta.
  6. Suberti sūrį, baziliką. Viską išmaišyti. Patiekti su ant viršaus apibarstytu sūriu, apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus