Šis jautienos faršo troškinys su daržovėmis – paprastai ir greitai pagaminamas, maistingus ir sotus patiekalas. Norint pasigaminti tradicinį jautienos troškinį, teks tam skirti nemažai laiko, o šis jautienos faršo troškinys puikiai tiks tiems, kurie nenori ilgai stovėti virtuvėje.
Troškinį gaminome su įvairiomis daržovėmis: bulvėmis, morka, cukinija, šaldytomis šparaginėmis pupelėmis, pomidorų tyre, svogūnu ir t.t. Taip pat dėjome truputį ryžių. Šis jautienos faršo troškinys yra vieno puodo patiekalas, tad jį galima valgyti vieną arba patiekti su duona, batonu.
Kiti šio patiekalo variantai: galima naudoti daugiau ar mažiau mėsos, vienas daržoves keisti kitomis. Puikiai tiks paprika, baklažanas, šaldyti žirneliai, brokoliai. Vietoj bulvių, ryžių galima naudoti kitas kruopas: grikius, bolivines balandas, taip pat galima naudoti makaronus (tik juos reiktų išvirti atskirai).
Kaip pagaminti jautienos faršo troškinį su daržovėmis?
Iš pradžių susipjaustykite daržoves: svogūnus smulkiai, morkas, cukiniją, saliero kotą – griežinėliais, bulves – kubeliais, česnaką sugrūskite ar smulkiai sutarkuokite. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės–aukštos kaitros. Sudėkite faršą ir pakepinkite, kol mėsa nebebus raudona. Suberkite mėsos prieskonius, druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite.
Į keptuvę sudėkite svogūną, morką, salierą ir viską pakepinkite keletą minučių. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 30 s.
Tada viską sumaišykite su pomidorų pasta, supilkite pomidorų tyrę, sultinį, sudėkite ryžius ir užkaitinkite iki virimo. Sumažinkite kaitrą ir troškinkite apie 15 min. Po to sudėkite bulves ir dar troškinkite 10 min.
Suberkite cukinijos gabaliukus, šparagines pupeles ir troškinkite, kol daržovės bus minkštos, dar apie 5–6 min. Galiausiai suberkite petražoles, įberkite druskos, pipirų pagal skonį.
Kiti receptai su jautienos faršu:
Jautienos faršo troškinys su daržovėmis
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 373 kcal, angliavandenių 22,7 g, riebalų 18,2 g, baltymų 29,1 g
- Paruošimo laikas: 40 min.
Ingredientai:
- 400 g jautienos faršo
- 1 morkos, suspjaustytos griežinėliais
- 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 2 skiltelių česnako, susmulkintų
- 3 nedidelių bulvių, supjaustytų kubeliais
- 250 ml pomidorų tyrės
- 1/2 mažos jaunos cukinijos, smulkiai supjaustytos
- 1/2 st. šaldytų šparaginių pupelių
- 1 valg. š. pomidorų pastos
- 3 valg. š. plikytų ryžių
- 500 ml jautienos sultinio
- 1/2 arbat. š. raudonos mėsos prieskonių
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- saujelės petražolių, susmulkintų
Gaminimas:
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės–aukštos kaitros. Sudėkite faršą ir pakepinkite, kol mėsa nebebus raudona. Suberkite mėsos prieskonius, druską, pipirus.
- Sudėkite svogūną, morką, salierą ir viską pakepinkite keletą minučių. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 30 s.
- Viską sumaišykite su pomidorų pasta, supilkite pomidorų tyrę, sultinį, sudėkite ryžius ir užkaitinkite iki virimo. Sumažinkite kaitrą ir troškinkite apie 15 min.
- Sudėkite bulves ir dar troškinkite 10 min.
- Suberkite cukinijos gabaliukus, šparagines pupeles ir troškinkite, kol daržovės bus minkštos, dar apie 5–6 min.
- Suberkite petražoles, įberkite druskos, pipirų pagal skonį.