Šis kalėdinis jautienos guliašas su džiovintomis slyvomis yra nesunkiai pagaminamas, ingredientų reikia visai nedaug, o jo skonis yra išties šventiškas. Šio guliašo gaminimas yra gana ilgas, bet tikrai vertą jį pasigaminti ir mėgautis puikiu šio patiekalo skoniu.
Džiovintas slyvas reiktų rinktis mažesnio dydžio, jų pjaustyti ar mirkyti nereikia. Išsitroškinusios jos tampa minkštos ir suteikia šiam guliašui kiek neįprastą, kitokį skonį.
Mėsą ir daržoves troškinome jautienos sultinyje, o po to grietinėje. Prie šio guliašo tobulai dera bulvių košė ir marinuoti agurkai. Taip pat galima patiekti su šviesia duona.
Kaip pagaminti šį jautienos guliašą su džiovintomis slyvomis?
Jautieną supjaustykite apie 3 cm gabaliukais. Keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų ant vidutinės–aukštos ugnies. Sudėkite jautienos gabaliukus, apibarstykite druska, pipirais ir pakepinkite apie 5 min. iš abiejų pusių. Svarbu, kad kepdami mėsos gabaliukais nesiliestų, todėl geriausia kepti per 2 kartus. Mėsą išimkite iš keptuvės ar puodo.
Puode įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies, keletą minučių pakepinkite svogūną, suberkite paprikos miltelius, miltus, viską išmaišykite ir pakepinkite 30 s. Po truputį, maišydami mentele, supilkite sultinį. Skystis turėtų būti gana tirštas. Sudėkite mėsą. Užkaiskite iki virimo, tada sumažinkite ugnį iki mažos ir troškinkite apie 90 min. Troškinys turėtų vos burbuliuoti.
Sudėkite morkas, grietinę ir troškinkite dar apie valandą. Galiausiai sudėti nuplautas slyvas ir dar troškinkite apie 10 min. Į pabaigą įberkite petražolių, krapų. Patiekite su bulvių koše ar duona.
Kiti receptai su jautiena:
Jautienos guliašas su džiovintomis slyvomis
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 373 kcal, angliavandenių 13,1 g, riebalų 20,7 g, baltymų 34,2 g
- Paruošimo laikas: 3 val.
Ingredientai:
- 700 g jautienos kumpio ar jautienos dalių, tinkamų troškinimui
- 2 vid. dydžio morkų, gan stambiai supjaustytų
- 1 svogūno, supjaustyto pusžiedžiais ir dar per pusę
- 600 g jautienos sultinio
- 150 g grietinės, 30 proc. riebumo
- 100 g (2/3 st.) džiovintų slyvų (kuo mažesnių)
- 2 valg. š. miltų
- 1 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio aliejaus kepimui
- saujelės petražolių, krapų, susmulkintų
Gaminimas:
- Jautieną supjaustyti daugmaž 3 cm gabaliukais.
- Keptuvėje ar puode įkaitinti aliejų ant vidutinės–aukštos ugnies. Sudėti jautieną, apibarstyti druska, pipirais ir viską pakepinti apie 5 min. iš abiejų pusių. Svarbu, kad kepdami mėsos gabaliukais nesiliestų, todėl geriausia kepti per 2 kartus. Mėsą išimti iš keptuvės ar puodo.
- Puode įkaitinti aliejų ant vidutinės ugnies, keletą minučių apkepinti svogūną, suberti paprikos miltelius, miltus, viską išmaišyti ir pakepinti 30 s. Po truputį, maišant mentele, supilti sultinį. Skystis turėtų būti gana tirštas. Sudėti mėsą. Užkaisti iki virimo, tada sumažinti ugnį iki mažos ir troškinti apie 90 min. Troškinys turėtų vos burbuliuoti.
- Tada sudėti morkas, grietinę ir troškinti dar apie valandą. Galiausiai sudėti nuplautas slyvas ir dar troškinti apie 10 min.
- Į pabaigą įberti petražolių, krapų. Patiekti su bulvių koše.