Šis kalakutienos troškinys yra paprastai pagaminamas ir labai gardus. Jį gaminome su kalakutienos šlaunelių mėsa, taip pat naudojome morkas ir salierų kotus, padažas iš vištienos sultinio ir grietinės. Išsitroškinusi kalakutiena buvo minkšta ir sultinga.
Ši mėsa gali būti puiki alternatyva vištienai. Kalakutiena laikoma lengvai virškinama mėsa, kurioje daug baltymų, o riebalų mažai. Tad ji yra puikus pasirinkimas žmonėms, kurie nori sveikiau maitintis.
Troškinį geriausia patiekti su virtais grikiais, ryžiais, bulvių koše ar makaronais.
Kaip pagaminti šį kalakutienos troškinį?
Kalakutieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Apšlakstykite aliejumi, užberkite druskos, pipirų, paprikos, česnakų granulių. Išmaišykite ir pamarinuokite kambario temperatūroje 15 minučių.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės kaitros, sudėkite mėsą ir iš abiejų pusių pakepinkite po keletą minučių, kol lengvai apskrus.
Sudėkite svogūną ir viską pakepinkite apie 4 min. Morkas, salierų kotus supjaustykite gana stambiai. Juos sudėkite į keptuvę ir patroškinkite keletą minučių.
Į keptuvę supilkite sultinį, grietinę, viską užkaitinkite iki virimo, tada sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir troškinkite apie 35–40 min. ar kol mėsa bus minkšta. Įberkite druskos, pipirų pagal skonį, įberkite susmulkintų petražolių.
Kiti receptai su kalakutiena:
- Cukinijų sriuba su kalakutiena
- Kalakutienos sriuba su kopūstais ir ryžiais
- Sriuba su kalakutienos kukuliais
Kalakutienos troškinys
- Porcijų skaičius: 3
- 1 porcijos maistinė vertė: 413 kcal, angliavandenių 8,0 g, riebalų 22,0 g, baltymų 46,5 g
- Paruošimo laikas: 50 min.
Ingredientai:
- 400 g kalakutienos šlaunelių mėsos
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 2 morkų, supjaustytų
- 2 saliero kotų, supjaustytų
- 500 ml vištienos sultinio
- 3 valg. š. grietinės
- saujelės petražolių, susmulkintų
- 1 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 1/2 arbat. š. česnakų granulių
- žiupsnelio druskos, pipirų
- šlakelio aliejaus kepimui
Gaminimas
- Kalakutieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Apšlakstykite aliejumi, užberkite druskos, pipirų, paprikos, česnakų granulių. Išmaišykite ir pamarinuokite kambario temperatūroje 15 min.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės kaitros, sudėkite mėsą ir iš abiejų pusių pakepinkite po keletą minučių, kol lengvai apskrus.
- Sudėkite svogūną ir viską pakepinkite apie 4 min. Morkas, salierų kotus supjaustykite gana stambiai. Juos sudėkite į keptuvę ir patroškinkite keletą minučių.
- Į keptuvę supilkite sultinį, grietinę, viską užkaitinkite iki virimo, tada sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir troškinkite apie 35–40 min. ar kol mėsa bus minkšta.
- Įberkite druskos, pipirų pagal skonį, įberkite susmulkintų petražolių.