Skip to content

Meksikietiškas troškinys su malta jautiena ir ryžiais

Meksikietiškas troškinys
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Šis meksikietiškas troškinys su malta jautiena ir ryžiais yra gardus ir paprastai pagaminamas patiekalas. Jį galima priskirti vieno puodo patiekalams – troškiniui pagaminti reikės tik vienos keptuvės. Meksikietišką troškinį gaminome su plikytais ryžiais, malta jautiena, raudonosiomis pupelėmis, sūriu, kukurūzais, konservuotais jalapeno pipirais, o patiekalą gardinome su takų prieskoniais, žaliąja citrina ir t.t.

Vietoj maltos jautienos galima naudoti maltą vištieną, kalakutieną, o vietoj raudonųjų pupelių galima naudoti juodąsias. Taip pat ryžius galima keisti bolivine balanda, bulguro kruopomis.

Šis troškinys turi truputį aštrumo – jį suteikia marinuotos jalapeno paprikos. Jų galima nauoti tiek mažiau, tiek daugiau.

Meksikietiškas troškinys

Kaip pagamintį šį meksikietišką troškinį?

Iš pradžių įkaitinkite gilesnę keptuvę iki vidutinės–aukštos kaitros, sudėkite maltą jautieną ir ją apkepinkite, kol nebebus raudona, išgaruos skystis. Tada sumaišykite su tacos prieskoniais, druska, juodaisiais pipirais. Sudėkite svogūną ir pakepinkite dar keletą minučių, česnaką pakepinkite apie 30 s.

Perplaukite ryžius, juos suberkite į keptuvę, supilkite konservuotus pomidorus, sultinį, viską užkaiskite, tada sumažinkite iki nedidelės kaitros ir troškinkite apie 15 min. ar kol ryžiai suminkštės.

Į keptuvę suberkite raudonąsias pupeles, jalapeno paprikas, kukurūzus ir dar patroškinkite keletą minučių. Į pabaigą suberkite kalendras (ar petražoles), įlašinkite šlakelį žaliosios citrinos sulčių, įberkite druskos, juodųjų pipirų pagal skonį ir užbarstykite sūriu. Uždengę keptuvę, kelias minutes patroškinkite, kol jis išsilydis.

Šis meksikietiškas troškinys gali būti patiekiamas vienas, bet galima valgyti ir su grietine, avokadu, alyvuogėmis, vyšniniais pomidorais, paskrudintais tortilijų gabaliukais.

Kiti meksikietiški troškiniai ir sriubos:

Meksikietiško troškinio ingredientai
Troškinys su faršu
Troškinys su ryžiais
Meksikietiškas troškinys su ryžiais
Meksikietiškas troškinys su faršu

Meksikietiškas troškinys

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 379 kcal, angliavandenių 29,1 g, riebalų 14,8 g, baltymų 31,1 g
  • Paruošimo laikas: 35 min.

Ingredientai:

  • 400 g maltos jautienos
  • 100 g plikytų ryžių
  • 400 ml konservuotų smulkintų pomidorų
  • 1 skardinės (240 g) konservuotų raudonųjų pupelių
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 2 skiltelių česnako, susmulkintų
  • 500 ml jautienos sultinio
  • 1/2 st. konservuotų kukurūzų
  • 1/3 st. marinuotų jalapeno paprikų, smulkiai supjaustytų
  • 1 st. tarkuoto sūrio
  • 2 arbat. š. tacos prieskonių
  • saujelės kalendrų ar petražolių
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • šlakelio žaliosios citrinos sulčių

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite keptuvę iki vidutinės–aukštos kaitros, sudėkite mėsą ir ją apkepinkite, kol nebebus raudona, išgaruos skystis, sumaišykite su tacos prieskoniais, druska, juodaisiais pipirais. Sudėkite svogūną ir pakepinkite dar keletą minučių, česnaką pakepinkite apie 30 s.
  2. Į keptuvę suberkite perplautus ryžius, supilkite konservuotus pomidorus, sultinį, viską užkaiskite, tada sumažinkite iki nedidelės kaitros ir troškinkite apie 15 min. ar kol ryžiai suminkštės.
  3. Suberkite pupeles, jalapeno paprikas, kukurūzus ir dar patroškinkite keletą minučių.
  4. Galiausiai suberkite kalendras, įlašinkite šlakelį žaliosios citrinos sulčių, įberkite druskos, juodųjų pipirų pagal skonį ir užbarstykite sūriu. Uždengę keptuvę, kelias minutes patroškinkite, kol jis išsilydis.
5 1 balsas
Straipsnio vertinimas
5 1 balsas
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
5 1 balsas
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus