Ši šviežių daržovių sriuba yra nekaloringa, gardi, paprastai pagaminama. Joje yra išties daug daržovių. Taip pat sriuboje yra šiek tiek ryžių, kurie sriubai priduoda ir sotumą, ir tirštumą. Ši sriuba pagaminta su plikytais ryžiais. Naudojant kitos rūšies ryžius, sriubos virimo laikas gali skirtis.
Kaip pagaminti šią šviežių daržovių sriubą?
Gaminimo eiga: puode reikia apkepinti svogūną ir tarkuotą morką. Tada supilti sultinį ir jį užvirti. Sudėti ryžius ir pavirti apie 5 min. Suberti bulves, pievagrybius. Po 10 minučių – brokolio žiedynėlius. Į pabaigą suberti cukinijos gabaliukus ir dar pavirti, kol ji suminkštės, bet dar išliks gana traški. Įdėti kelis šaukštus kreminio sūrelio, įberti krapų, druskos, juodųjų pipirų.
Kitos sriubos su daržovėmis:
Šviežių daržovių sriuba
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 121 kcal, angliavandenių 18,8 g, riebalų 4,2 g, baltymų 4,3 g
- Paruošimo laikas: 40 min.
Ingredientai:
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1 morkos, tarkuotos
- 2 bulvių, supjaustytų kubeliais
- ½ nedidelio brokolio, atskirto nedideliais žiedynėliais
- saujos rudųjų pievagrybių
- ½ mažos jaunos cukinijos
- 1,5 l sultinio
- 4 valg. š. plikytų ryžių
- 2 valg. š. tepamo sūrelio
- saujos šviežių krapų
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Puode pakepinti svogūną ir morką apie 4 min.
- Supilti sultinį ir jį užvirti. Sudėti ryžius ir juos pavirti ant nedidelės kaitros apie 5 min.
- Tada sudėti bulves, pievagrybius. Virti apie 10 min.
- Sudėti brokolio žiedynėlius. Dar po 5 min. – cukiniją. Pavirti apie 3-4 min.
- Įdėti kreminio sūrelio, suberti krapus, įberti druskos, juodųjų pipirų.
0 Komentarai
Seniausi