Ši žiedinių kopūstų sriuba yra nekaloringa, švelnaus skonio. Joje lengvai jaučiasi rytietiški prieskoniai. Ciberžolė priduoda ne tik malonų skonį, bet ir ryškią spalvą. Daržovės keptos orkaitėje, o po to viskas sutrinta kartu su daržovių sultiniu. Obuolių sidro actas sriubai suteikia gaivų skonį. Žiedinių kopūstų sriuba tinka ir nevartojantiems mėsos, pieno produktų. Papildomai galima įpilti grietinėlės. Patiekti su batono skrebučiais.

Kaip pagaminti žiedinių kopūstų sriubą?
Kopūstą atskirti nedideliais žiedynėliais. Svogūną perpjauti į 4 dalis. Česnako skiltelių nenulupti. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Sudėti daržoves. Apšlakstyti aliejumi, užberti prieskonių.
Kepti 200 C 40 min. Po pusės kepimo laiko žiedinėlius pamaišyti. Atvėsinti iškepusias daržoves. Česnako minkštąją dalį išspausti. Elektriniu trintuvu daržoves sutrinti kartu su sultiniu. Sriubą pakaitinti. Įpilti obuolių sidro acto.
Kitos sriubos su kopūstais:


Žiedinių kopūstų sriuba
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 59 kcal, angliavandenių 12 g, riebalų 1 g, baltymų 3 g
- Paruošimo laikas: 50 min.
Jums reikės:
- 500 g žiedinio kopūsto
- 600 ml daržovių sultinio
- 1 svogūno
- 4 skiltelių česnako
- 1/3 arbat. š. ciberžolės
- 1/3 arbat. š. malto kumino
- 1/2 arbat. š. saldžiosios paprikos
- 1 arbat. obuolių sidro acto
- šlakelio aliejaus
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Kopūstą atskirti nedideliais žiedynėliais. Svogūną perpjauti į 4 dalis. Česnako skiltelių nenulupti.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Sudėti daržoves. Apšlakstyti aliejumi, užberti prieskonių.
- Kepti 200 C 40 min. Po pusės kepimo laiko žiedinėlius pamaišyti.
- Atvėsinti iškepusias daržoves. Česnako minkštąją dalį išspausti.
- Elektriniu trintuvu daržoves sutrinti kartu su sultiniu. Sriubą pakaitinti. Įpilti obuolių sidro acto.