Ši daržovių sriuba su vištiena yra tikrai skani, nesudėtingai pagaminama. Jeigu norite per dieną suvartoti didesnį kiekį daržovių, rekomenduojame pasigaminti šią sriubą!
Vietoj įprastų bulvių naudojome saldžiąją bulvę. Ji puikiai derėjo su kitomis daržovėmis. Taip pat naudojome morkas, kopūstą, salierą, šaldytas šparagines pupeles, svogūną ir konservuotus kukurūzus. Vištieną rinkomės šlaunelių mėsą. Iškepusi ji buvo minkšta ir sultinga.
Sriubą rekomenduojame patiekti su grietine. Ši daržovių sriuba bus tokia pat skani ir kitą dieną pašildyta.
Kaip pagaminti šią daržovių sriubą su vištiena?
Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, juodaisiais pipirais, raudonosios paprikos milteliais ir česnakų granulėmis. Vištieną pamarinuokite apie 20 minučių. Tada pakepinkite keptuvėje, kol lengvai apskrus. Ją išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
Keptuvėje pakepinkite morką, svogūną ir salierą, kol jie suminkštės, apie 4 minutes.
Puode užkaiskite sultinį, tada ugnį sumažinkite ir sudėkite daržoves iš keptuvės, smulkiai pjaustytus kopūstus, įberkite prieskonių sriubai. Viską virkite apie 10 minučių. Tada sudėkite saldžiąją bulvę, įpilkite pomidorų padažo. Virkite apie 5 minutes.
Galiausiai sudėkite vermišėlius, šparagines pupepes. Virkite dar apie 5 minutes. Į pabaigą sudėkite vištieną, suberkite petražoles, krapus, kukurūzus, sriubą pagardinkite druska, pipirais pagal skonį.
Daržovių sriuba su vištiena
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 219 kcal, angliavandenių 18,3 g, riebalų 7,7 g, baltymų 13,5 g
- Paruošimo laikas: 50 min.
Ingredientai:
Vištiena:
- 250 g vištienos šlaunelių mėsos
- 1/2 arbat. š. saldžiosios paprikos
- 1/2 arbat. š. česnakų granulių
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Sriuba:
- 1300 ml sultinio
- 1 (160 g) mažos saldžiosios bulvės (batato)
- 1 st. (120 g) šaldytų šparaginių pupelių
- 1 st. (80 g) kopūsto, smulkiai supjaustyto
- 1 morkos, smulkiai supjaustytos
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
- 4 valg. š. (50 g) konservuotų kukurūzų
- 3 valg. š. vermišėlių
- 2 valg. š. pomidorų padažo
- 1 arbat. š. prieskonių sriubai
- saujos šviežių krapų, susmulkintų
- saujos šviežių petražolių, susmulkintų
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, apšlakstyti aliejumi, sumaišyti su prieskoniais. Palikti marinuotis apie 20 min. kambario temperatūroje.
- Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus. Pakepinti vištienos gabaliukus, kol jie truputį apskrus. Išimti iš keptuvės.
- Keptuvėje pakepinti morką, salierą ir svogūną apie 4 minutes ar kol daržovės truputį suminkštės.
- Puode užkaisti sultinį. Sumažinti ugnį ir sudėti daržoves iš keptuvės, kopūstą, sriubos prieskonius. Virti apie 10 min.
- Tada sudėti saldžiąją bulvę, įpilti pomidorų padažo. Virti apie 5 min.
- Galiausiai sudėti vermišėlius, šparagines pupeles. Virti dar apie 5 min.
- Į pabaigą sudėti vištieną, suberti petražoles, krapus, kukurūzus, pagardinti druska, pipirais pagal skonį.