Skip to content

Batvinių sriuba: lenkiška burokėlių lapų sriuba „Botwinka“

Batvinių sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši lenkiška batvinių sriuba kiek skiriasi nuo mūsų tradicinės burokėlių lapų sriubos. Į ją dedami ir patys burokėliai, o ne tik jų lapai ir koteliai. Batvinių sriuba patiekiama su grietine (ar jogurtu) ir virtais kiaušiniais. Ši sriuba yra išties vasariška, turinti daug vitaminų ir skonių.

Burokėlių lapai ir kotai yra ypač maistingi, sveiki, gali praturtinti jūsų mitybą. Juose yra geležies, kalcio, magnio, vitaminų A, C, K, taip pat daug antioksidantų ir skaidulų.

Batvinių sriuba

Kaip pagaminti lenkišką batvinių sriubą?

Burokėlius nulupkite ir supjaustykite gana plonais šiaudeliais. Morką sutarkuokite šiaudeliais, bulves – kubeliais. Burokėlių lapus nupjaukite nuo kotelių. Juos ir kotelius smulkiai supjaustykite.

Atskirame puode išvirkite bulves. Kitame puode užkaiskite vandenį, sudėkite morkas ir burokėlius, virkite apie 12–15 min. ar kol burokėliai bus suminkštėję. Į puodą sudėkite burokėlių kotelius ir pavirkite kelias minutes.

Sudėkite burokėlių lapus, įberkite krapų, druskos, pipirų. Į puodą supilkite ne visai šaltą grietinę, viską išmaišykite.

Panašių sriubų receptai:

Batvinių sriubos gaminimas
Botwinka
Burokėlių lapų sriuba
Jaunų burokėlių barščiai
Lapynės sriuba

Lenkiška batvinių sriuba

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 143 kcal, angliavandenių 17,0 g, riebalų 7,7 g, baltymų 2,4 g
  • Paruošimo laikas: 40 min.

Jums reikės:

  • buntelio burokėlių lapų su koteliais
  • 4 mažų burokėlių
  • 1,2 l vištienos ar daržovių sultinio
  • 1 morkos
  • 3 vidutinio dydžio bulvių
  • 2 virtų kiaušinių
  • 100 g grietinės ar jogurto
  • saujelės krapų
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite gana plonais šiaudeliais. Morką sutarkuokite šiaudeliais, bulves – kubeliais. Burokėlių lapus nupjaukite nuo kotelių. Juos ir kotelius smulkiai supjaustykite.
  2. Atskirame puode išvirkite bulves.
  3. Kitame puode užkaiskite vandenį, sudėkite morkas ir burokėlius, virkite apie 12–15 min. ar kol burokėliai bus suminkštėję. Į puodą sudėkite burokėlių kotelius ir pavirkite kelias minutes.
  4. Sudėkite burokėlių lapus, įberkite krapų, druskos, pipirų. Į puodą supilkite ne visai šaltą grietinę, viską išmaišykite. Patiekite su virtais kiaušiniais.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus